Francesc Ramis

Mallorca





Francesc Ramis Oliver, Algaida (Mallorca) 1970. Llicenciat en Dret per la UIB i titulat pel Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears.

Els treballs actuals estan dirigits a la reutilització, transformació i reciclatge de materials, principalment plàstics, ferralles i fustes que han desembocat en una línia pictòrica, escultòrica/instal·lació molt sensible amb el canvi climàtic.

Secretari general tècnic al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, fins al 2019.

Des de la infància desenvolupa la part artística compartint els estudis musicals i classes de dibuix i pintura. Al juliol de 1978 obté el primer premi Ramon Llull de dibuix, I Mostra de Joves de Belles Arts.

Al llarg dels anys va descobrint unes línies i tècniques pictòriques que ho van definint. Descobreix la tècnica del gravat, a l’Associació Cultural d’Algaida Molí den Xina.

Realitza exposicions col·lectives i individuals per tota geografia de les Illes Balears, així com també participa en diferents esdeveniments culturals Nits de l’Art, concursos i certàmens d’art.

A partir del 2002 intensifica el treball de la tècnica del gravat al taller Molí den Xina, que culmina el 2004 amb la publicació de l’obra La Muntanya Agonitza amb text i imatges. Dipòsit Legal PM 818-2004, 200 exemplars. Ateneu de Barcelona, ​​2011

El segueixen el primer premi, el XXVI concurs de pintura de la Vila de Costitx, desembre 2005.

Segon premi de fotografia al XI Premi de Solidaritat Xavier Fàbrega (Bell-lloc/Girona), maig 2011.

Segon classificat als Premis Castellitx, Algaida, 2016. Àmbit d’Arts Plàstiques, VIII Premi de Pintura.

Exposició de ventalls originals a El Veger/Dénia, octubre 2018 i a Camariñas/ La Corunya, principis 2019.

Finalista al XLIII Certamen Nacional de pintura Vila de Pego, Alacant, 2019.

Finalista i primer accèssit al Premi regional Illes Balears, a la II Edició CirculArt, 2022. Certamen Nacional d’Arts Plàstiques. Organitzat per European Recycling Platform.

EXPOSICIONS

Contes i rondalles populars

El Castell d’Iràs i no Tornaràs és una de les rondalles mallorquines, de caire meravellós, un tresor ple d’imatges que van més enllà de la realitat quotidiana.
Recollida pel mossèn Antoni M. Alcover, narra les aventures d’en Bernadet fins a arribar al castell encantat. Per complir la promesa del seu pare, coneixerà un ermità, una àguila sàvia, una velleta de cinc-cents anys i la filla del rei, la Fadeta.
Quan fa desset anys, en Bernadet, complint la promesa que son pare havia fet a canvi de no perdre mai en el joc, emprèn el camí cap al Castell d’Iràs i no Tornaràs. Una de les filles del rei, na Fadeta, l’ajuda a arribar-hi.